Badji wil feestje van Club verbrodden: Anderlecht heeft de beste ploeg

Badji wil feestje van Club verbrodden: "Anderlecht heeft de beste ploeg"

13-05-2016 10:30
7

Jose Izquierdo zou Club Brugge zondag kampioen kunnen maken. Hij heeft de sleutel de laatste weken in handen, en met Stephane Badji heeft hij een tegenstander die zelden op de rechtsback heeft gespeeld. Toch heeft Badji er een goed oog in.

Badji zal een antwoord moeten vinden op de snelheid van de Colombiaan, maar bang is hij zeker niet. "Het wordt een sleutelduel in de match, ja. Maar ik ben niet bang van Izquierdo. De dag dat ik bang ben van een speler, stop ik ermee", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Ook een diepgaande analyse over Izquierdo is aan hem niet besteed. "Uren beelden van Izquierdo bekijken is tijdverlies. Ik vertrouw op mijn kwaliteiten. Ik train ook niet te vaak op die rechtspositie trouwens, ik speel op instinct, en op automatismen - het loopt elke match een beetje beter. Of het extra lastig is om een snelle winger als Izquierdo af te stoppen? Niet per se. De voornaamste moeilijkheid is mijn positionering - wanneer knijp ik naar binnen, wanneer blijf ik?"

Badji is gehaald als middenvelder, maar moet nu tegen wil en dank depanneren. "Dat kwam niet ter sprake in de onderhandelingen neen. Maar Najar raakte geblesseerd en Galhardo mist matchritme, waardoor het niet evident is om hem in volle play-offs voor de leeuwen te gooien. De coach vroeg me om te depanneren omdat niemand anders in aanmerking kwam en ik zei uiteraard toe, voor het team. Volgend seizoen ben ik gewoon weer defensieve middenvelder."

Anderlecht kampioen?
Aardig wat paars-witte supporters geloven niet meer in de titel, maar Badji vindt dat voorbarig. "We gaan niet naar Brugge als toeristen. Het zou pijn doen om onze grote concurrent kampioen te zien spelen. We willen zelf nog die titel pakken. Op papier heeft Anderlecht ook nog altijd de beste ploeg.”