Hiddink doet verrassende mededeling: 'Het is niet zo dat ik zeker vertrek'

Hiddink doet verrassende mededeling: 'Het is niet zo dat ik zeker vertrek'

12-05-2016 08:44

Guus Hiddink zit zondag in het Premier League-duel met Leicester City voor het laatst op de bank bij Chelsea. De interim-manager wordt afgelost door Antonio Conte, maar mogelijk trekt hij de deur niet helemaal achter zich dicht op Stamford Bridge.

Hiddink wil graag nog iets voor de jeugdopleiding van Chelsea betekenen. "Het is niet zo dat ik zeker afscheid neem. Ik zou graag betrokken worden bij de ontwikkeling van spelers", liet de 69-jarige Nederlander woensdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen Liverpool weten aan Sky Sports. "Niet alleen binnen de club, maar ook daar buiten. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Eerder werd al gemeld dat eigenaar Roman Abramovich Hiddink in een adviseursrol wil behouden. Voor de ex-bondscoach van Nederland is er dit seizoen weinig eer meer te behalen. Na het gelijkspel tegen Liverpool is de negende plaats het hoogst haalbare. Conte neemt komend seizoen het stokje over. De Italiaan richt zich eerst nog met de nationale ploeg van Italië op het EK in Frankrijk.