Anderlecht-iconen roepen Hasi's mannen op om te strijden om schande te vermijden

Anderlecht-iconen roepen Hasi's mannen op om te strijden om schande te vermijden

11-05-2016 16:19
1

Dat Club Brugge zondag uitgerekend tegen 'hun' Anderlecht de titel in de wacht kan slepen, doet Anderlecht-coryfeeën huiveren. Pär Zetterberg, Nenad Jestrovic, Gilles Van Binst en Jacky Munaron zeggen in koor: "Dat is het ergste wat je kan overkomen."

In Het Nieuwsblad laten ze deze ex-Anderlechtenaren hun licht schijnen over de mogelijkheid dat Club Brugge zondag tegen Anderlecht kampioen kan spelen. In de geschiedenis is dit nog maar drie keer voorgevallen: 1973, 1998 en 2005. 

Gilles Van Binst was er bij in 1973. Hij kan er nog steeds niet mee lachen. "Dat was pure heiligschennis! De spelers van Brugge liepen zelfs een ereronde op ons veld. Wij, de spelers van Anderlecht, vielen nog liever dood dan de spelers van Brugge te feliciteren met hun titel."

Nenand Jestrovic was er de laatste keer bij en had een soortgelijke ervaring. "Ik herinner me vooral de vreugde en euforie van Club Brugge. Ik zal je één ding zeggen: ik was niet de man om de spelers van Brugge achteraf te feliciteren met hun titel."

Ook Jacky Munaron zou niet graag hebben dat Brugge straks ­tegen zijn  paars-wit aan het feest is. "Als sportman de titel verliezen ­tegen je rivaal, is gewoon het ergste wat je kan overkomen."

Een ander verhaal horen we bij Pär Zetterberg. "De ­rivaliteit tussen Anderlecht en Club Brugge leeft vooral enorm onder de supporters van beide ploegen. Als spelers hadden we vooral heel veel respect voor ­elkaar. Brugge stond op dat moment bovenaan en als je bovenaan staat, verdien je de titel. Punt."