Louwagie doet boekje open over contacten met White Star Brussel

Louwagie doet boekje open over contacten met White Star Brussel

11-05-2016 10:26

AA Gent trok recent nog Noël Soumah aan, een centrale verdediger van het noodlijdende White Star Brussel. Die transfer gebeurde in zeer vreemde omstandigheden, zo vertelt manager Michel Louwagie. White Star had duidelijk snel geld nodig.

Zo wilde White Star dat Louwagie het geld overmaakte op de rekening van de advocaat, de zeer omstreden Laurent Denis. "Er werd mij gevraagd om het transferbedrag op de derdenrekening van meester Denis te storten. Dat wilde ik niet. Op mijn vraag heeft White Star dan een document opgesteld met daarin hun verzoek, ondertekend door de voorzitter. Als hier een bedrieglijke opzet achter zit, is dat hun probleem, niet het mijne", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

Louwagie vond die geldnood natuurlijk helemaal niet erg. "Normaal betaal je zo’n transfer pas in juli, maar als er van de prijs afgaat, is het niet ongebruikelijk om direct te betalen. Enkele weken geleden zaten we al eens met de speler rond de tafel, lang voor White Star kampioen was. Toen kostte hij nog tussen 400.000 en 500.000 euro. Doordat ze dringend geld nodig hadden, konden we hem nu onder de prijs kopen."

Opmerkelijk: volgens Luc Devroe is hij ook aangeboden bij KV Oostende. Daar was het verhaal soortgelijk. "Het moest vlug gaan: het moest maandag al getekend én betaald zijn. Ik heb vriendelijk bedankt."