Ex-Bruggelingen willen dat Club Brugge een titel wint voor Preud'homme

Ex-Bruggelingen willen dat Club Brugge een titel wint voor Preud'homme

11-05-2016 09:11

Club Brugge is er nu wel echt dicht bij. Blauw-Zwart kan komende zondag de titel pakken als het wint van Anderlecht. Voor Michel Preud'homme mogelijk zijn tweede keer als coach in België. Een pak (ex-) spelers gunnen het hem wel.

Voor Oscar Duarte, nu speler van Espanyol, wordt het ook een beetje zijn titel. Hij vertrok in de wintertransferperiode bij Club Brugge. "Ik volg Club nog elke week en ben erg blij dat ze zondag kampioen kunnen worden", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Met Dévy Rigaux (teammanager, red.) en Claudemir praat ik nog heel veel. Ik heb ook een vriend in Brugge, Pedro, die mij altijd informeert over de matchen en de gang van zaken. Hopelijk kan Club het zondag afmaken, want de spelers, de fans en het bestuur verdienen dit. Zeker voor Michel Preud'homme en Bart (Verhaeghe, red.) hoop ik dat dit na het vele en harde werk gebeurt."

Juiste man
Ook Vladan Kujovic hoopt op die Brugse titel. "Vandaag blijkt dat Preud'homme de juiste man op de juiste plaats is. Met zijn charisma, manier van werken, gedrevenheid en professionaliteit kan een titel niet uitblijven. Alles is duidelijk, iedereen weet wat hij moet doen."

"Ik had dit vorig seizoen al voorspeld. Ik ben er ook zeker van dat we met hem twee à drie jaar geleden ook kampioen waren geworden. Zondag zal ik supporteren voor Club en heel gelukkig zijn voor mezelf en iedereen als er gewonnen wordt. Ergens heb ik een beetje spijt dat ik er geen deel meer van uit te maken."