Nadeel voor Gentenaren: Cruciaal hoe technische staf er mee omgaat

Nadeel voor Gentenaren: "Cruciaal hoe technische staf er mee omgaat"

Gepubliceerd: dinsdag 10 mei 2016 om 17:30di 10-05-2016 om 17:30

AA Gent mag dan wel uit de titelrace liggen, de Buffalo's kunnen hun seizoen nog steeds opsmukken met een Europees ticket. Maar de ploeg van Hein Vanhaezebrouck heeft er wel een nadeel ten opzichte van de rest. 

Het Nieuwsblad weet dat AA Gent duizend minuten langer op het veld stond dan KRC Genk. En dat kan wel eens nadelig zijn voor de Buffalo's. Eén van de concurrenten voor de derde plaats is toevallig de Limburgse club. Maar dat moet niet meteen een probleem zijn voor AA Gent. "Natuurlijk zal de staat van frisheid een rol spelen. Maar die zal ondergeschikt zijn aan een andere factor. "

Aan het woord is Bert Op 't Eijnde, inspanningsfysioloog bij KRC Genk. De Genkenaren moeten op de laatste speeldag nog naar de Ghelamco Arena. "vWe komen volgende week terecht in een patroon van drie wedstrijden op korte tijd: zondag, donderdag, zondag. Het wordt cruciaal hoe de technische en medische staf daarmee omspringen. Een zware inspanning - een wedstrijd of een training - brengt afbraak van spieren mee."

"Daardoor komt een sporter in een fase van vermoeidheid, gevolgd door een herstelfase en zelfs van overcompensatie. Wie zijn tweede en derde match afwerkt op een ogenblik dat hij in die fase van overcompensatie zit, doet daar zijn voordeel mee. Daar moet dus naartoe worden gewerkt", besluit Op 't Eijnde. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie pakt de derde plaats?

AA Gent
44%
KRC Genk
56%
(163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws