Indonesië ziet het groots, klein voetballand wil legendarische coach

Indonesië ziet het groots, klein voetballand wil legendarische coach

10-05-2016 12:06

Indonesië zet zeer hoog in bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Het Aziatische land wil José Mourinho of Guus Hiddink aanstellen, liet de minister van Sport, Imam Nahrawi, dinsdag weten aan staatspersbureau Antara.

Nahrawi heeft de namen van de topkandidaten besproken met de Indonesische president Joko Widodo, die het Indonesische voetbal naar een hoger niveau wil tillen. "We hebben het erover gehad, maar het zal niet makkelijk worden om een coach van die statuur aan te stellen", beseft de minister.

Mourinho werd eind 2015 ontslagen bij Chelsea na een zeer teleurstellend begin van het seizoen. De 53-jarige Portugees wordt in Engelse media veelvuldig genoemd als de belangrijkste kandidaat om Louis van Gaal op te volgen bij Manchester United. Hiddink (69) neemt sinds het vertrek van Mourinho de honneurs waar bij Chelsea. Deze zomer volgt Antonio Conte hem op.

Indonesië staat 185e op de wereldranglijst van de FIFA. Het land is door de wereldvoetbalbond uitgesloten van deelname aan het WK 2018 en de Azië Cup van 2019 wegens te veel inmenging van de overheid in de nationale competitie.