'Borussia Dortmund-ster weigert nieuw contract, transfer in de maak'

'Borussia Dortmund-ster weigert nieuw contract, transfer in de maak'

10-05-2016 11:16

Borussia Dortmund moet in de zomer wellicht noodgedwongen afscheid nemen van Henrikh Mkhitaryan. De Armeense sterspeler weigert zijn contract - dat nog één jaar doorloopt - te verlengen. 

Duitse media schrijven dat dinsdag. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de 27-jarige Mkhitaryan, heeft de nummer twee van de Bundesliga laten weten dat zijn cliënt voorlopig geen nieuwe verbintenis zal ondertekenen. Dortmund peinst er niet over om een vaste tranferclausule op te nemen in het contract van de aanvallende middenvelder en dat is nu juist één van de belangrijkste eisen van Mkhitaryan en zijn makelaar. 

Aangezien de rechtspoot - dit seizoen goed voor meer dan twintig doelpunten - nog één jaar vastligt bij BVB, vreest de Bundesliga-grootmacht dat er in de zomer niets anders opzit dan te cashen voor de vedette. Raiola liet eerder dit jaar al weten dat Juventus één van de clubs is die zeer geïnteresseerd is in de international. Ook Chelsea en Arsenal worden door Engelse kranten gelinkt aan Mkhitaryan, die in 2013 werd overgenomen van Shakhtar Donetsk.