KV Mechelen houdt grote kuis, 12 spelers pakken hun koffers

KV Mechelen houdt grote kuis, 12 spelers pakken hun koffers

10-05-2016 10:30

KV Mechelen heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, het eindigde opnieuw in de grijze middenmoot. Dat moet volgend seizoen een pak beter, en dus moeten de spelers die niet voldoen weg.

Dat zijn er kennelijk heel wat, in totaal rekent Mechelen niet meer op 12 spelers. Daarbij komt ook nog doelman Jean-François Gillet, die geen contract wil tekenen bij Mechelen. Ook zijn collega Colin Coosemans moet weg, hij zit al geruime tijd in de B-kern. Mechelen is volgens Het Nieuwsblad zelfs bereid om zijn contract te ontbinden.

Ook 4 speler die terugkomen van een uitleenbeurt hoeven niet meer voor Mechelen te spelen. Het gaat om Stevy Okitokandjo, Jens Naessens, Vladimir Volkov en Sheldon Bateau. Het duo Alexander Corryn en Cédric Mingiedi, vorige zomer gehaald bij Lokeren, zou ook moeten vertrekken. Verder kregen ook Mourad Satli, Yan De Maeyer, Nassim Ben Khalifa, Ruben Acquah en Opoku Ampomah het nieuws dat ze beter een andere club zoeken. Van Ibrahima Cissé wordt verwacht dat hij blijft, ook al is er interesse van Standard.

Inkomend heeft Mechelen nog altijd twee belangrijke doelwitten: Yohan Croizet en Siebe Schrijvers. Croizet heeft echter een afkoopsom van 850.000 euro, terwijl Schrijvers interesse geniet van Zulte Waregem en Waasland-Beveren. Lastige dossiers dus voor het Mechelse bestuur.