Ex-trainer waarschuwt Club: Schrijf Anderlecht niet af

Ex-trainer waarschuwt Club: "Schrijf Anderlecht niet af"

09-05-2016 19:17

Anderlecht moet volgende week zijn laatste kans grijpen in de titelstrijd. Op bezoek bij Club Brugge mag het niet verliezen en moet het eigenlijk winnen. Ex-coach Ariël Jacobs gelooft nog in de kansen van paars-wit.

De voormalige trainer van onder meer La Louvière en Anderlecht waarschuwt voor de weerbaarheid van de Brusselaars. "Club begint zondag als titelfavoriet aan de match, dat kan je zeker niet wegcijferen", bevestigt Jacobs bij Play Sports. "Bij Anderlecht zullen ze echter nog in de eigen kansen geloven. Ze zijn het vroegst afgeschreven, maar ze staan er wel. Dat kan in hun voordeel kan spelen, want mentaal mag je dat niet onderschatten."

Paars-wit presteert wel heel wisselvallig, ziet ook Jacobs. "Het blijkt heel moeilijk te zijn om 90 minuten te brengen wat men van een kampioen verwacht, maar op het juiste moment kunnen ze dan toch weer die wedstrijd naar zich toe trekken. Ik zie gelijkenissen met Club, want ook zij kenden een moeilijke eerste helft. Ze slagen er dan toch weer in hun match te winnen."