Van Gaal zag bom bijna barsten: Veel ergere geschillen met hem gehad

Van Gaal zag bom bijna barsten: "Veel ergere geschillen met hem gehad"

09-05-2016 09:48

Louis van Gaal is niet met iedereen goede vrienden. De manager van Manchester United had het in het verleden meermaals met één van zijn spelers aan de stok. Zo ook in zijn tijd bij Bayern München, toen Luca Toni er ook speelde.

De voormalige international van Italië en spits van Verona vertelt dat de bom bijna barstte toen hij met Van Gaal samenwerkte. "Luigi Delneri (coach van Verona, red.) en ik konden niet door één deur, dat staat vast", zei Toni tegenover het Italiaanse RAI na afloop van de zege op Juventus (2-1). "Maar het is niet goed om het daar nu over te hebben. We hebben het uitgesproken, in alle gevallen."

"In het verleden heb ik veel ergere geschillen gehad met Van Gaal, toen ik bij Bayern speelde. Toen ontplofte de boel zelfs bijna", aldus Toni. Hij maakte ook een groot verschil tussen Van Gaal en Claudio Ranieri, de succestrainer van Leicester City, duidelijk. "Het zijn twee toptrainers. Ranieri wilde winnen, Van Gaal wilde graag de baas zijn."

De geroutineerde aanvaller hangt zijn voetbalschoenen per direct aan de haak. Hij wordt geen trainer. "Ik heb mijn oud-ploeggenoten, die nu trainer zijn, elk jaar minstens vijf jaar ouder zien worden. Ik zou liever in de directie zitten."