Newcastle-speler de pineut: Engelse voetbalbond onderzoekt gokgedrag

Newcastle-speler de pineut: Engelse voetbalbond onderzoekt gokgedrag

08-05-2016 13:44

Jack Colback moet mogelijk vrezen voor een forse boete en/of een schorsing. De Engelse voetbalbond (FA) heeft een onderzoek ingesteld naar het gokgedrag van de Newcastle United-middenvelder, zo is dit weekend bekend geworden. 

Het is voor profvoetballers in Engeland verboden om geld in te zetten op wedstrijden - zelfs als het niet gaat om duels van de eigen club. De 26-jarige Colback lijkt die regel aan zijn laars te hebben gelapt. Hij zou recentelijk hebben ingezet op de Champions League-clash tussen Atlético Madrid en Bayern München. 

Andros Townsend, een teamgenoot van Colback bij The Magpies, werd enkele jaren terug betrapt op het wedden op wedstrijden. Dat leverde de vleugelaanvaller (toen nog speler van Tottenham Hotspur) een schorsing van een maand én een boete van liefst 20.000 euro op.

Newcastle zit op dit moment absoluut niet te wachten op nog meer tegenslag. De club van Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba dreigt komende week uit de Premier League te degraderen. Als Sunderland woensdag wint van Everton, is het einde verhaal voor de formatie uit Noord-Engeland.