Bayat wil opmerkelijke verandering doorvoeren in bondsreglement

Bayat wil opmerkelijke verandering doorvoeren in bondsreglement

08-05-2016 10:15

Mehdi Bayat treedt zijn trainer Felice Mazzu bij. Deze stelde de vraag waarom Kortrijk een voordeel krijgt in de finale van Play-Off 2 door eerst uit te mogen spelen. 

De beide heren vinden het niet kunnen dat de Carolos eerst thuis moeten spelen tegen Kortrijk. De tweede wedstrijd thuis spelen in een knock-outsysteem is een voordeel volgens hen. Charleroi eindigde 8e in de reguliere competitie, Kortrijk 9e. 

De kalender is zo opgesteld dat de winnaar van Groep A in Play-Off 2 dit voordeel krijgt ten opzichte van de winnaar van Groep B. Bayat, algemeen directeur van Charleroi en bestuurslid van de Pro League, verklaart in L'Avenir dat zijn trainer een punt heeft. "Mijn trainer heeft volledig gelijk. Het is iets dat nog niet opgeworpen is in de Pro League."

Bayat gaat dit ook proberen veranderen. "Ik ga het punt op de agenda zetten en vragen om vanaf volgend seizoen het reglement aan te passen. Het is logischer dat de best geklasseerde het voordeel krijgt om de terugwedstrijd thuis te spelen. Op organisatorisch vlak verandert dit toch zo goed als niks aangezien we vaak tot de laatste speeldag van PO2 moeten wachten om de ploegen te kennen."