Ronaldinho bereidt zich voor op comeback: 'Jullie gaan me weer op het veld zien'

Ronaldinho bereidt zich voor op comeback: 'Jullie gaan me weer op het veld zien'

06-05-2016 22:56

We waren hem bijna vergeten, maar Ronaldinho voetbalt nog steeds. De Braziliaanse baltovenaar is inmiddels 36 jaar, maar weet van geen ophouden. Ronaldinho is naarstig op zoek naar een nieuwe club, nadat Fluminense zijn contract afgelopen september verscheurde.

Sindsdien zit Ronaldinho zonder club, maar aan stoppen denkt hij niet. Het doel is om binnenkort weer op het veld te staan. "Momenteel doe ik alleen mee aan promotionele zaken, maar in de tweede helft van het jaar kunnen jullie me weer op het veld zien", liet de Braziliaan optekenen door verslaggevers in São Paulo.

Ronaldinho begon zijn carrière in eigen land bij Grêmio. In 2001 werd hij opgepikt door Paris Saint-Germain. Na twee seizoenen in Frankrijk te hebben gespeeld beleefde hij zijn hoogtijdagen bij FC Barcelona, waarmee hij onder meer de Champions League won. Na vijf jaar was de koek echter op en verkaste hij naar AC Milan. Zijn topvorm haalde de Braziliaan niet meer, waarna hij nog voor Atlético Mineiro, het Mexicaanse Querétaro en Fluminense speelde.