Genk knoopt weer aan na makkelijke zege tegen Zulte Waregem

06-05-2016 22:25

KRC Genk heeft een geweldige zaak gedaan in de strijd om de derde plek. De Limburgers wonnen met 2-0 van Zulte Waregem. Daarmee komt blauw-wit tot op twee punten van AA Gent, dat zondag nog tegen Club Brugge speelt.

De eerste helft van de wedstrijd was er één om snel te vergeten. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. Zulte Waregem en KRC Genk blonken vooral uit in slechte passes en balverlies. Alejandro Pozuelo was daar het beste voorbeeld van. De Spanjaard was aan misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen bezig.

Racing Genk maakte de perfecte start in de tweede helft. Amper twee minuten ver kon Neeskens Kebano een goede voorzet van Thomas Buffel voorbij Sammy Bossut koppen. Genk had bloed geroken en ging op zoek naar dat tweede doelpunt.

Dat tweede doelpunt kwam er uiteindelijk dan toch. In de 63e minuut scoorde Wilfred Ndidi alweer. voor Genk. Al was daar wel een gelukje bij gemoeid. De Nigeriaanse middenvelder kopte de bal over en voorbij Bossut, die grandioos in de fout ging. Maar daar zal Ndidi niet om malen.

Zulte Waregem, en dan vooral Mbaye Leye, bleven jagen op een doelpuntje. Maar echt in de moeilijkheden kwam Genk nooit meer. De buit was binnen en de Limburgers waren tevreden met de 2-0. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.