Italianen getroffen door blessureleed: bepalende middenvelder mist EK

Italianen getroffen door blessureleed: bepalende middenvelder mist EK

06-05-2016 21:48

Eerder op de dag meldde VoetbalPrimeur.be al dat Verratti waarschijnlijk het EK aan zich voorbij moest laten gaan. Nu is het ook helemaal officieel. De 23-jarige Italiaan gaat op 16 mei onder het mes vanwege een slepende liesblessure, kondigt zijn club Paris Saint-Germain aan.

De spelmaker maakte eind april zijn rentree na een liesblessure, maar hij staakte woensdag voortijdig de training vanwege nieuwe klachten. Inmiddels is duidelijk dat een operatie noodzakelijk is om Verratti van zijn klachten af te helpen. Hij is echter niet op tijd hersteld voor het EK, dat van tien juni tot en met tien juli wordt gehouden.

Het wegvallen van Verratti is een enorme klap voor Italië. Bondscoach Antonio Conte zag onlangs met Claudio Marchisio al een andere steunpilaar op het middenveld afhaken. De Juventus-speler mist het toernooi vanwege een knieblessure. Daardoor moet Conte waarschijnlijk terugvallen op de oude garde, bestaande uit Thiago Motta (33), Daniele de Rossi of zelfs Andrea Pirlo (36).

Verratti kwam dit seizoen achttien competitieduels in actie voor PSG, waarmee hij de dubbel veroverde. Onder meer in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City moest de middenvelder verstek laten gaan vanwege zijn blessure.