Hein Vanhaezebrouck: Boussoufa is echt op geen enkele positie goed genoeg

Hein Vanhaezebrouck: "Boussoufa is echt op geen enkele positie goed genoeg"

06-05-2016 19:10

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft bij de collega's van Sporza erg hard uitgehaald naar zijn toptransfer van deze winter, Mbark Boussoufa. "Ik vind hem simpelweg op geen enkele positie goed genoeg."

MBark Boussoufa heeft moeite om zijn niveau van weleer terug te vinden in de Ghelamco Arena. En Hein Vanhaezebrouck is nu eenmaal niet snel tevreden. Dat laat de coach van de regerende landskampioen maar al te vaak blijken in de pers. Dit keer schuwt Vanhaezebrouck de harde taal omtrent Boussouffa niet.

"Iedereen spreekt constant over wat nu eigenlijk zijn beste positie is", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza. "Maar die vraag doet er eigenlijk niet toe, want ik vind hem gewoonweg op geen enkele positie goed genoeg. Hij moet dringend zijn oude niveau terugvinden."

"Natuurlijk is het breder dan dat en kan je de transferpolitiek van dit jaar in het algemeen bekijken en bekritiseren" nuanceert Vanhaezebrouck. "De jongens die we in de winter gehaald hebben, brengen allemaal te weinig op. Op dat gebied hebben Anderlecht en Club Brugge het veel beter gedaan."