Buyens laat zich uit over toekomst: Ik wil een nieuwe start nemen

Buyens laat zich uit over toekomst: "Ik wil een nieuwe start nemen"

06-05-2016 11:32
0

Yoni Buyens was voor de winterstop nog een basisspeler bij Racing Genk, maar nu spreekt niemand nog over hem. Het Belang Van Limburg zocht hem op, en Buyens is duidelijk: hij wil niet vertrekken bij Genk.

Voor Buyens moest zijn transfer naar Genk een grote comeback worden, maar dat is mislukt. "Natuurlijk had ik het me anders voorgesteld. Het is niet fijn om op de bank te zitten, zeker niet als je voor Nieuwjaar bijna alles gespeeld hebt. Maar bekijk de resultaten en je kan de trainer moeilijk ongelijk geven dat hij de huidige ploeg het vertrouwen geeft."

De beste Buyens hebben ze in Genk wel nog niet gezien. "Ik stond conditioneel niet ver genoeg bij de start van het seizoen. Dat is me blijven achtervolgen, daarom heb ik in Genk nooit mijn allerbeste niveau gehaald. Dat houd ik me ook voor, als ik eens een moeilijkere dag heb op training. Ik wil zo scherp mogelijk blijven voor de momenten waarop de trainer me nodig heeft. Bovendien neem ik die conditie ook mee naar volgend seizoen, wanneer ik hier een nieuwe start wil nemen."

Eén ding is dus duidelijk: Buyens gaat deze zomer helemaal nergens heen. "Wie mij een beetje beter kent, weet dat wegvluchten niet in mijn karakter zit. Hoe moeilijker het wordt, hoe groter mijn vastberadenheid om te bewijzen dat ik in deze ploeg mijn plaats kan hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie