Nederlandse reporter diep onder de indruk na bezoekje aan Bosuil

Nederlandse reporter diep onder de indruk na bezoekje aan Bosuil

06-05-2016 09:45

De oudste club van het land speelt nog altijd niet in de hoogste afdeling, en dat leidde tot veel tranen op de Bosuil. Ook in Nederland volgen ze het Belgische voetbal kennelijk op de voet, er wordt verontwaardigd gereageerd op de slotspeeldag.

Het blad Voetbal International wijdt een lijvig artikel aan de bizarre ontknoping in tweede afdeling. De reporter die ging kijken was diep onder de indruk van het schouwspel. 

"De spelers van de thuisploeg houden het niet meer, 90 minuten voor de aftrap staan ze al schreeuwend met gebalde vuisten voor de tribune. Je zou bijna vergeten dat er nog gevoetbald moet worden. En inderdaad, dat vergeten ze. Stijf van de stress zien we 11 kippen zonder kop. De hoop op een stoeltje hebben we uren geleden al opgegeven, iedereen beweegt. We zien de coach steeds wanhopiger meerennen. Het blijft 0-0."

"Huilende jongens zitten op de grond. Vaders stampen zichzelf op het hoofd. Verdoemden zijn het, verdoemd tot een liefde die altijd weer teleurstelt. Het veld wordt bestormd door heethoofden, op zoek naar een paar honderd Eupen-fans. Kinderen huilen, bejaarden schuifelen met gebogen hoofden naar de uitgang. Waterkanonnen op de grasmat, de hoogste tijd om te gaan. Buiten staat een politiebusje in brand, zigzaggend verlaten we de wijk. In de achteruitkijkspiegel zien we vlammen en zwaailichten. Van de hemel in de hel."