Derde Europa League-finale op rij voor Sevilla na duidelijke zege op Shakhtar

05-05-2016 23:16

Voor de derde keer op een rij heeft Sevilla zich geplaatst voor de Europa League-finale. De Andalusiërs verschaften zich vorige week al een goede uitgangspositie bij Shakhtar Donetsk (2-2) en maakte het karwei donderdagavond af (3-1).

Sevilla had in Kevin Gameiro een absolute uitblinker in huis. De Fransman, die vorige week ook al goed was voor een doelpunt, opende al negen minuten de score namens de thuisploeg en zorgde kort na rust voor een nieuwe voorsprong (2-1). Tussendoor maakte Eduardo Da Silva na een fraaie Shakhtar-aanval gelijk, waardoor de bezoekers weer even mochten hopen.

Toen Mariano na een klein uur met een denderende knal voor 3-1 zorgde, was het echter over en uit voor Shakhtar. Sevilla speelde het duel zonder al teveel problemen uit en plaatst zich daardoor voor de derde opeenvolgende keer voor de finale van de Europa League. In de laatste twee edities slaagden de Spanjaarden er telkens in om het bokaal ook daadwerkelijk te winnen.

In 2014 werd Benfica na strafschoppen verslagen (4-2), nadat het duel na 120 minuten op 0-0 was blijven steken. Vorig seizoen was Sevilla in de eindstrijd te sterk voor Dnipro Dnipropetrovsk (3-2). Ditmaal wacht in Basel een strijd met Liverpool.