Pijnlijk verhaal: Kara heeft 'zijn slachtoffer' Essikal nog altijd niet bezocht

Pijnlijk verhaal: Kara heeft 'zijn slachtoffer' Essikal nog altijd niet bezocht

04-05-2016 16:20
1

U herinnert het zich nog wel: Anderlechtenaar Kara Mbodj die vreselijk botste met Zulte-Waregemspeler Karim Essikal. Die laatste moest meteen naar het ziekenhuis. Een maand na de feiten heeft Mbodj Essikal nog steeds niet bezocht. Sportief is anders.

Het Nieuwsblad zegt dat Mbodj nog geen contact had met Essikal. Mbodj kreeg de avond zelf al veel kritiek. Hij ging ook toen niet eens kijken hoe Essikal eraan toe was.

Mbodj verklaarde een tijdje na de wedstrijd: "Na de match wilde ik even bij hem gaan om me te excuseren, maar de staff van Zulte Waregem gaf me mee dat hij al naar het ziekenhuis was. Ik heb zijn nummer gevraagd en ga hem morgen zeker eens bellen als het mogelijk is. Ik hoop van harte dat het meevalt en dat hij snel terug op zijn benen staat". Dat is intussen dus nog niet gebeurd.

RSCA nam ondertussen wel contact op met Essevee in Mbodj’s naam en stelde een ontmoeting voor, maar verdere stappen zijn er nog niet gezet - ook omdat Essikal nog veel moet rusten. Toch zou het van grote sportiviteit getuigen moest Kara Mbodj zélf de stap gezet hebben -of zetten- om Essikal te bezoeken. Of is dat ijdele hoop?