Vardy had drankprobleem bij Leicester: Hij kwam zelfs dronken op de training

Vardy had drankprobleem bij Leicester: "Hij kwam zelfs dronken op de training"

04-05-2016 12:17
3

Jamie Vardy staat symbool voor het succes van de Engelse kampioen Leicester City dit seizoen. Het ging de spits echter niet altijd voor de wind, want na zijn komst bij Leicester kampte hij met een drankprobleem.

"Hij kwam rechtstreeks van de kelder van het Engelse voetbal naar het Championship, waarna hij elke avond alcohol begon te drinken. We wisten niet wat we moesten doen", zegt eigenaar Aiyawatt Srivaddhanaprabha tegen The Sun. "Ik wist er niets van totdat iemand me vertelde dat hij kwam trainen toen hij nog dronken was."

"Dus ik ben met hem gaan praten en vroeg of hij zijn loopbaan zo wilde eindigen. 'Wil je hier op deze manier blijven? We laten je contract aflopen en laten je gaan.' Hij vertelde dat hij niet wist wat hij met zijn leven moest doen. Hij had nog nooit zoveel geld verdiend. Dus ik vroeg hem: 'Wat is je droom? Hoe zie je je leven voor je? Denk er goed over na wat je voor de club wil doen. Ik heb in jou geïnvesteerd, krijg ik daar iets voor terug?'", vervolgt Srivaddhanaprabha.

"Daarna is hij simpelweg gestopt en begon hij hard te trainen. Zijn fysiek was nog niet zo goed als nu. Hij is een nieuw persoon geworden. Een beter persoon", besluit de Leicester-eigenaar. Afgelopen maandag nuttigde Vardy wel weer een drankje toen hij met de rest van de selectie in zijn villa toekeek hoe Leicester City door het puntenverlies van Tottenham Hotspur kampioen werd.