Ex-speler Anderlecht kan fluiten naar kampioensmedaille Leicester City

Ex-speler Anderlecht kan fluiten naar kampioensmedaille Leicester City

03-05-2016 14:01

Leicester City veroverde maandag de titel in de Premier League. De selectie krijgt nog een huldiging, inclusief kampioensmedailles. Er is wel slecht nieuws voor Marcin Wasilewski. De ex-speler van Anderlecht speelde te weinig wedstrijden om voor een medaille in aanmerking te komen.

Volgens de regels van de Engelse voetbalbond moet je minstens vijf duels in de competitie hebben gespeeld om een medaille te ontvangen. Wasilewski kwam dit seizoen slechts twee duels in actie en kan dus op zijn kin kloppen. Opvallend genoeg krijgt onze landgenoot Ritchie De Laet er wel eentje.

De Laet speelt momenteel op huurbasis bij tweedeklasser Middlesbrough, maar in de heenronde kwam hij regelmatig in actie voor de verrassende kampioen van Engeland. De Laet kwam twaalf keer binnen de lijnen en was daarin eenmaal trefzeker. Onze landgenoot kan zelfs nog geschiedenis schrijven.

Hij staat met Middlesbrough tweede in de Championship en de club heeft op één speeldag een achterstand van twee punten op koploper Burnley. Als Middlesbrough nog kampioen wordt, is hij de eerste speler in de geschiedenis van het Engelse voetbal, die zowel in eerste als in tweede klasse een kampioensmedaille pakt in hetzelfde jaar.