Lijnrechter die goal Kara goedkeurde op rust gezet

Lijnrechter die goal Kara goedkeurde op rust gezet

03-05-2016 07:49
1

Anderlecht won zondag verdiend van AA Gent (2-0), al had het een doelpunt uit buitenspel nodig om op voorsprong te komen. De lijnrechter die daarvoor verantwoordelijk was, Karel De Rocker, wordt nu een weekend aan de kant gelaten. Zelf reageert hij ontgoocheld op dat nieuws.

"Voor mij zou het best zijn om zo snel mogelijk weer een match te krijgen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Het gaat om één fase in één wedstrijd. Dat is spijtig, maar het verandert niets aan mijn kwaliteiten. Ik kan alleen maar afwachten wat het Referee Office beslis", geeft hij aan. Die bespreekt dinsdagavond het voorval en hoort ook De Rocker zelf. De straf kan dus nog hoger oplopen.

Scheidsrechterbaas Paul Allaerts vindt het alvast een grote blunder, maar neemt het tegelijk op voor De Rocker. "Dit is niet goed te praten. Het gaat om een stilstaande fase, waarbij hij alles voor zich heeft en er geen spelers in de twee richtingen bewegen. Ik wil daar wel aan toevoegen dat De Rocker één van onze betere lijnrechters is. Ik kan je veel fases laten zien die hij heel goed beoordeelde in moeilijkere omstandigheden."

De Rocker laat het voorval in ieder geval niet aan zijn hart komen. "Mentaal voel ik me klaar om weer in actie te komen. Play-Off 1 zorgt bij iedereen voor druk, daar moet je mee kunnen omgaan. Ik kreeg veel steunbetuigingen van collega's en vanuit mijn omgeving. Persoonlijk heb ik geen negatieve berichten ontvangen."