Blessure van Genk-middenvelder lijkt mee te vallen

Blessure van Genk-middenvelder lijkt mee te vallen

02-05-2016 12:15

Racing Genk verloor zondag met 3-1 van koploper Club Brugge. De Limburgers zagen ook nog eens middenvelder Ruslan Malinovskyi met een knieblessure uitvallen. Die lijkt nu mee te vallen.

De Oekraïener verstapte zich en greep direct naar zijn knie. Malinovskyi had veel pijn en verliet het veld op een draagberrie. Hij vreesde het ergste, maar tegenover Het Laatste Nieuws zegt hij dat niet direct naar het ziekenhuis hoeft. ''De knie ging plots links en rechts, ze voelde heel onstabiel aan. De schrik sloeg me om het hart. Maar ik hoop dat de schade beperkt blijft, ik kan ook gewoon stappen naar de bus. Ik ga niet meteen door naar het ziekenhuis.''

Maandag komt er volgens de krant meer duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur. Trainer Peter Maes schatte wel in dat de wedstrijd tegen Zulte Waregem in het gedrang komt voor Malinovskyi. Er zijn tevens zorgen om Neeskens Kebano, nadat hij zich vrijdag tijdens de training blesseerde aan de rug. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er exact aan de hand is.

Malinovskyi wordt dit seizoen gehuurd van het Oekraïense Shakthar Donetsk. Hij speelde tot op heden dertien duels in de Jupiler Pro League, maar kwam nog niet tot scoren.