Engels medium pakt uit: 'Premier League-rivalen willen gratis Terry oppikken'

Engels medium pakt uit: 'Premier League-rivalen willen gratis Terry oppikken'

01-05-2016 08:37

John Terry trekt bijna achttien jaar na zijn debuut in het eerste elftal waarschijnlijk de deur achter zich dicht bij Chelsea. Als het aan Arsenal en Manchester City ligt, vertrekt de 35-jarige Engelsman echter niet uit de Premier League.

Volgens CaughtOffside wil zowel Arsenal als Manchester City de routinier, die een aflopend contract heeft op Stamford Bridge, vastleggen. Beide rivalen van Chelsea kampten dit seizoen met het nodige blessureleed in de achterste linie. Desondanks lijkt de kans klein dat Terry openstaat voor een avontuur bij één van de twee clubs.

"John weet dat hij gewild wordt als hij transfervrij beschikbaar komt", stelt een bron dicht bij Terry. "Maar er is nul procent kans dat hij Petr (Cech, red.) of Frank (Lampard, red.) achterna gaat. Hij is door en door Chelsea en wil niets liever dan verlengen bij de club waar zijn hart ligt. Maar als hij vertrekt, zegt hij vaarwel tegen Engeland. Dat kan ik je verzekeren."

Terry speelde sinds zijn debuut in oktober 1998 liefst 695 wedstrijden voor Chelsea. Hij won onder meer vier Premier League-titels, vijf keer de FA Cup, de Champions League en de Europa League. The Blues vinden het moment echter daar om afscheid te nemen van de aanvoerder.