Maes kan nog geen keuze maken tussen twee scorende spitsen

Maes kan nog geen keuze maken tussen twee scorende spitsen

Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2016 om 20:55za 30-04-2016 om 20:55

Racing Genk haalde in de winter met Nikolaos Karelis en Mbwana Samatta twee nieuwe aanvallers in huis. De spitsen blijken beide een versterking voor de Limburgers. Trainer Peter Maes heeft daardoor een luxeprobleem.

Maes heeft namelijk nog geen vaste keus kunnen maken tussen Karelis en Samatta. De coach sprak in Het Belang van Limburg over de spitskwestie. ''Omdat ze qua kwaliteit en niveau heel dicht bij mekaar zitten. Ik maak mijn keuze meestal op basis van hun vormpeil. Karelis kende hier een schitterende start, maar hij kreeg een terugval. Dan heb je al trainer een keuze: laat je hem staan, in de hoop dat hij die vorm terugvindt? Of kies je voor een ander, in de hoop dat die zijn kans grijpt. Dat heeft Samatta gedaan.''

De Griek (5 goals in 12 duels) en de Tanzaniaan (4 goals in 11 duels) beschikken beide over scorend vermogen. Maes wil ze voorlopig nog niet samen opstellen. ''Omdat dan het evenwicht in het team in het gedrang komt. Wij hebben op zich te veel scorend vermogen omdat risico nu te nemen'', aldus Maes.

Genk staat met 33 punten op een vierde plaats in Play-Off 1 en gaat zondag op bezoek bij koploper Club Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws