Analist is duidelijk over toekomst Hasi: ''Dat zal gedaan zijn na het seizoen''

Analist is duidelijk over toekomst Hasi: ''Dat zal gedaan zijn na het seizoen''

30-04-2016 20:46

De druk op Anderlecht-trainer Besnik Hasi neemt toe. Zondag tegen AA Gent is er een goed resultaat nodig om weer wat rust binnen de club te brengen. Marc Degryse zegt dat de coach zelfs bij een titel geen toekomst meer heeft bij paars-wit.

Degryse gaf zijn duidelijke mening bij Kick-Off. "Hasi, dat zal gedaan zijn na het seizoen. Ook al heeft hij nog een contract van één jaar en zelfs al pakt hij de titel. Hij ligt niet goed bij de supporters. Er is te weinig goed voetbal gespeeld de voorbije twee jaar, hij is serieus onder vuur komen te liggen en op de één of andere manier heeft dat toch zijn rol gespeeld.''

Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck werd al genoemd als opvolger. Degryse denkt echter niet dat die kans groot is. "Ik kan me niet voorstellen dat hij naar Anderlecht gaat, op dit moment. Hij kan zijn contract wel nakomen als Anderlecht een deal sluit met Gent. Er zal waarschijnlijk een som moeten betaald worden, dan doet hij niets verkeerd. Dat is zijn filosofie, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet."

Anderlecht staat in Play-Off 1 op een tweede plaats, op drie punten achterstand van koploper Club Brugge. De Brusselaars ontvangen zondag landskampioen AA Gent, dat eveneens 38 punten heeft.