Kampioensfeestje Bayern valt in het water; Dortmund wint en verkleint gat

Kampioensfeestje Bayern valt in het water; Dortmund wint en verkleint gat

30-04-2016 17:22

Bayern München moet nog zeker een week wachten voordat een eventueel titelfeest gevierd kan worden. De koploper van de Bundesliga won zaterdagmiddag níet van Borussia Gladbach (1-1). Omdat nummer twee Borussia Dortmund wél drie punten pakte, heeft Bayern de vierde landstitel op rij nog niet over de streep getrokken. 

Pep Guardiola had er - met de Champions League-return tegen Atletico Madrid in het vooruitzicht - voor gekozen om diverse grote namen op de bank te laten tegen Gladbach. Dat leek aanvankelijk weinig uit te maken, want Serdar Tasci tekende al na vijf minuten spelen voor de 1-0. De Duitse verdediger werkte binnen na een corner. 

Na ruim zeventig minuten spelen kreeg Der Rekordmeister echter het deksel op de neus. André Hahn scoorde. Guardiola besloot om Douglas Costa alsnog in de ploeg te brengen en vól voor de winst te gaan, maar verder dan een remise kwam de thuisploeg niet. 

Dortmund verkleinde het gat met de koploper tot vijf punten door te winnen van Wolfsburg: 5-1. Invaller Pierre-Emerick Aubameyang tekende na rust voor twee goals en heeft dit seizoen nu 41 keer (!) gescoord in alle competities. Ook Schalke 04 won op bezoek bij het reeds gedegradeerde Hannover 96: 1-3. Klaas-Jan Huntelaar, die zou mogen vertrekken wegens te duur, was trefzeker.

Andere uitslagen
Hoffenheim - FC Ingolstadt 2-1
Mainz - Hamburger SV 0-0
Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1-2