Bekende sportcommentator Baert overleden op 52-jarige leeftijd

Bekende sportcommentator Baert overleden op 52-jarige leeftijd

30-04-2016 14:52

Sportcommentator Peter Baert is zaterdagmorgen op 52-jarige leeftijd overleden. De commentator verloor de strijd met een slepende ziekte. Baert sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Bij ons was hij vooral bekend als één van de gezichten van VTM Sport in het begin van de jaren '90.

"Als partner, zoon en familie van Peter, zouden we jullie willen meedelen dat Peter deze morgen van ons is heen gegaan ten gevolge van zijn slepende ziekte", klinkt het in een bericht op zijn Facebookpagina. Play Sports, het sportkanaal van Telenet en een van de zenders waar Baert als commentator voor werkte, bevestigde het nieuws.

Baert begon zijn carrière bij de openbare omroep. In 1989 besloot hij om de overstap naar VTM te maken. Daar ging hij werken voor de sportredactie van. Hij was er één van de gezichten van VTM Sport en was ook commentator voor het voetbalprogramma Goal. Baert was ook een tijdje actief bij TV Limburg en was presentator van PitStopTV. Hij was vorige week nog te horen bij Play Sports. Tijdens de uitzending van de Formule E werd hij toen onwel.