Van Gaal schrijft scenario: 'Dan verpesten we het niet, maar stellen het wat uit'

Van Gaal schrijft scenario: 'Dan verpesten we het niet, maar stellen het wat uit'

29-04-2016 17:59

Hoewel Leicester City zondag misschien wel zijn grootste wedstrijd in de clubhistorie speelt, lijkt er van kampioensstress geen sprake. De equipe van Claudio Ranieri leeft ontspannen toe naar de kampioenswedstrijd tegen Manchester United op Old Trafford.

Volgens Ranieri laten zijn spelers zich niet van de wijs brengen door de extra druk. "Ik ben ontspannen omdat ik zie dat mijn spelers het goed doen. Ze trainen goed, genieten op het veld en ze helpen elkaar. Een goede voorbereiding is cruciaal", liet de Italiaan vrijdag weten. "Ik heb mijn spelers duidelijk gemaakt dat we alles in eigen hand hebben. Als onze kracht is dat we ons goed kunnen concentreren, dan moeten we dat vooral blijven doen."

Toch weet Ranieri heel goed wat er op het spel staat in Manchester. "We beseffen dat dit een unieke kans is om de Premier League te winnen. Volgend seizoen kan het zomaar weer anders zijn." Over zijn strijdplan wil hij weinig kwijt. "Het zal zwaar worden. Ik heb veel respect voor Van Gaal en de spelers en supporters van Manchester United."

Van Gaal lijkt echter niet van plan om mee te werken aan een titelfeestje van Leicester. "We moeten Leicester verslaan omdat we nog steeds in de race zijn voor de bovenste plaatsen", stelt de Nederlander. "We kunnen het ons niet veroorloven dat ze kampioen worden op Old Trafford. Ik denk dat ze een week later kampioen worden. Dan verpesten we het feestje niet, maar stellen het alleen wat uit."