Vanhaezebrouck biedt zijn excuses aan: Mijn reactie was onaanvaardbaar

Vanhaezebrouck biedt zijn excuses aan: "Mijn reactie was onaanvaardbaar"

28-04-2016 20:00

Hein Vanhaezebrouck ging vorige week over de schreef na de rode kaart van Kenneth Saief, ref Alexandre Boucaut had weinig keuze en stuurde hem naar de tribune. De Gentse trainer toont nu berouw en biedt zijn excuses aan.

Vanhaezebrouck mag door zijn actie niet op de bank zitten tegen Anderlecht, maar vecht die straf niet aan. Hij geeft aan dat zijn schorsing volledig terecht is, hij zal er op geen enkele manier tegen protesteren.

"Ik zal de wedstrijd zondag op de tribune moeten volgen, na een terechte schorsing die ik ook aanvaard. Ik wens mij hierbij dan ook te verontschuldigen ten aanzien van de heer Boucaut en zijn team voor mijn onaanvaardbare reactie op Genk", laat hij weten via de officiële kanalen van AA Gent.

Voor een trainer maakt een schorsing volgens Vanhaezebrouck ook wel weinig uit. Toen Michel Preud'homme twee wedstrijden geschorst bij Club Brugge mocht hij vrijwel overal komen, zelfs in de kleedkamers. Vanhaezebrouck ergerde zich daaraan, maar kan nu zelf zijn voordeel halen uit die vrij losse reglementering.