Mazzu is grote fan van Racing Genk: Zij spelen het mooiste voetbal

Mazzu is grote fan van Racing Genk: "Zij spelen het mooiste voetbal"

Gepubliceerd: donderdag 28 april 2016 om 19:45do 28-04-2016 om 19:45

De titel lijkt na de nederlaag tegen AA Gent onmogelijk, maar Racing Genk maakt indruk in Play-Off 1. De Limburgers spelen verzorgd voetbal, en dat heeft ook Charleroi-coach Felice Mazzu gezien.

Mazzu staat zelf voor fris, aanvallend voetbal, al heeft zijn Charleroi dat dit seizoen niet altijd kunnen brengen. Daarom grepen de Henegouwers ook naast Play-Off 1. Mazzu volgt Play-Off 1 echter wel en is heel positief over Genk.

"Het is de ploeg die het mooiste voetbal speelt. Ze hebben de meest solide verdediging van de top zes en het meest overtuigende samenspel. Peter Maes heeft een evenwicht gevonden in de aanvallende sector, waar hij over veel spelers beschikt met dezelfde kwaliteiten en heel veel creativiteit", aldus Mazzu in Sport/Voetbalmagazine.

Ook technisch directeur Dimitri De Condé heeft goed werk geleverd, want Maes kan putten uit een rijke selectie. "Hij heeft keuzes gemaakt tussen al dat talent en het evenwicht is er. Als ik zie dat hij tegen Club Brugge jongens als Kebano of Karelis in de laatste minuten laat invallen, dan zegt dat veel over de kwaliteit van de kern."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws