Gedesillusioneerd Anderlecht-icoon: Dat die 'spelerkes' naar Genk-Gent kijken

Gedesillusioneerd Anderlecht-icoon: "Dat die 'spelerkes' naar Genk-Gent kijken"

27-04-2016 19:03
1

Anderlect staat voor champagnevoetbal, klasse en resultaten. De resultaten zijn er min of meer wel. Maar die gaan gepaard met flauwe appelcider en na de taferelen van zondag ook schaamte. Anderlecht-icoon Paul Van Himst kan het niet meer aanzien. 

Na 566 wedstrijden in het paars-witte shirt en 235 doelpunten voor Anderlecht heb je wel recht van spreken. Van Himst windt er ook geen doekjes om. "Mijn hart bloedt", klinkt het in Het Laatste Nieuws. De Blanke Pelé maakt brandhout van 'zijn' Anderlecht. De prestatie van afgelopen zondag was voor Van Himst de druppel. De Brusselaars gingen met 4-2 verliezen tegen KV Oostende. Er werd hevig geruzied, spelers onderling en spelers met de trainer. 

"Dat die 'spelerkes' eens een kijken naar de wedstrijd tussen Genk en Gent", gaat Van Himst verder. "En dan gaan zij eens zien dat er twee ploegen collectief spelen. De ene verliest een bal, de andere doet een inspanning van dertig meter om de bal te recupereren. Dat is ook voetbal. Dat zij daar eens een voorbeeld aan nemen. En dan is er een kans dat zij niet verliezen tegen Gent." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie