Sportief zijn wij ook een verrijking voor de hoogste klasse

"Sportief zijn wij ook een verrijking voor de hoogste klasse"

26-04-2016 22:26
1

De kans dat White Star volgend seizoen in de Jupiler Pro League speelt, is sinds dinsdag weer groter. De Brusselse club kreeg twee extra punten toegekend. Dat is in het nadeel van Antwerp FC en Eupen. Indien White Star wint, is het zowaar de verrassende kampioen in Tweede Klasse. De club reageerde op deze plotwending. 

Slapstick in het Belgische voetbal. Zo kan je deze zaak wel omschrijven. Een komedie, die zelfs Laurel and Hardy even in hun hemd zet. Maar White Star vindt de uitspraak van de groene tafel niet meer dan correct. "Gerechtigheid is geschied. We hadden de klacht al vijf maanden geleden ingediend en we waren niet de enige. Seraing heeft gewoonweg het FIFA-reglement niet gerespecteerd", aldus Stéphane Demets, assistent-coach van White Star tegenover Sporza

"Ik kan begrijpen dat er veel teams zijn die liever Antwerp naar eerste klasse zien komen door de vele fans. Maar sportief zouden we zeker ook een verrijking zijn voor de hoogste klasse. White Star Brussel is een team met enorm veel kracht en snelheid, tactisch staat het helemaal op punt. Het is een groep spelers die voor elkaar vechten. Ik hoop dat er zaterdag veel meer mensen dan gewoonlijk afzakken zodat er een fantastische sfeer hangt in het stadion."