Belofte maakt schuld, Lineker presenteert Match Of The Day in onderbroek

Belofte maakt schuld, Lineker presenteert Match Of The Day in onderbroek

26-04-2016 10:52

Gary Lineker lijkt er echt aan te moeten geloven. De presentator meldde in december gekscherend dat hij in zijn onderbroek aan zou schuiven bij het programma Match of the Day als Leicester City de Premier League zou winnen. Nu de titel binnen handbereik is, lijkt hij woord te houden.

Door de remise van Tottenham Hotspur tegen West Bromwich Albion (1-1) maandagavond, heeft de equipe van coach Claudio Ranieri met drie duels voor de boeg een riante voorsprong van zeven punten. Mogelijk wordt Leicester zondag al kampioen op bezoek bij Manchester United. Voor de 55-jarige Lineker, die tussen 1978 en 1985 voor Leicester speelde, reden om contact te zoeken met de makers van het BBC-programma.

"Jullie zullen moeten afwachten. Ik heb ze vaak gezegd om mij te vertellen dat het niet mogelijk is", grapt de oud-spits in gesprek met Radio Times. "Toen ik de Tweet verstuurde in december wist ik dat er nul procent kans was dat Leicester de titel zou winnen. Ik verkeer gelukkig in een goede conditie, voor een oude man althans. Ik zal in de weken voor de uitzending waarschijnlijk heel hard trainen."