'Bankzitter van Club Brugge krijgt toch nieuw contractvoorstel'

'Bankzitter van Club Brugge krijgt toch nieuw contractvoorstel'

26-04-2016 10:27

Club Brugge probeert meer en meer werk te maken van de doorstroming van de jeugd, en met Bjorn Engels is er in ieder geval al een succesverhaal. Anderen hebben het moeilijker, maar Club blijft geloven in de jeugd: zo zou Sander Coopman een nieuw contract krijgen.

De 21-jarige Coopman was bij de beloften een echte topper, maar moet bij Club afrekenen met harde concurrentie. Hij stond dit seizoen nog maar 2 keer in de basis, al werd hij in de heenronde ook afgeremd door blessureleed. Hij heeft vorig jaar maandenlang gesukkeld met zijn knie. Hoewel Coopman nog niet is doorgebroken wil Club zijn contract toch verlengen. Momenteel loopt dat namelijk maar tot de zomer van 2017.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt er gepraat over een nieuw meerjarig contract voor de jongeling, het lijkt niet alsof er nog een kink in de kabel komt. Ondanks zijn gebrek aan speelminuten wil Coopman zelf ook graag bij Club Brugge blijven. Een uitleenbeurt is een logische optie voor volgend seizoen, want ook concurrenten Hans Vanaken en Lior Refaelov lijken zin te hebben in nog een seizoen bij Club.