Kiest Belgische spits voor Club Brugge? Eerst alles op een rijtje zetten

Kiest Belgische spits voor Club Brugge? "Eerst alles op een rijtje zetten"

26-04-2016 10:00

We brachten het nieuws maandag al: Club Brugge zou rond de tafel willen zitten met de 17-jarige spits Nicolas Orye. De goalgetter van Patro Eisden reageert nu ook zelf op de interesse, samen met zijn manager: ex-Bruggeling Bernt Evens.

Het jeugdproduct van STVV is eigenlijk nog maar pas boven water gekomen. Omdat Patro Eisden sowieso zakt naar de amateurliga geeft coach Nico Claesen de jeugd een kans: Orye valt enorm in de smaak, hij scoorde 3 goals op de laatste 5 wedstrijden. Ook Waasland-Beveren en Lommel United hebben interesse.

Orye zelf is in ieder geval heel geflatteerd door de interesse van verschillende clubs. "Ik ben ontzettend blij dat het nu allemaal zo 'n vaart loopt. Ik zal Patro altijd dankbaar blijven voor de kansen die ik heb gekregen", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Manager Evens is niet verrast door de interesse. "Het is straf dat Nicolas' talent zo lang onder de radar bleef, maar het pleit voor Nico Claesen dat hij het wel zag. Naast eerder genoemde clubs zijn er nog meer opties. We gaan alles op een rijtje zetten en beslissen in de loop van deze of volgende week.”