Leicester kan landstitel pakken op Old Trafford na misstap Tottenham

Leicester kan landstitel pakken op Old Trafford na misstap Tottenham

25-04-2016 22:54

Leicester City kan zondag op bezoek bij Manchester United de landstitel in Engeland pakken. Tottenham Hotspur morste maandagavond onverwacht punten tegen West Bromwich Albion: 1-1.

Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld kregen een basisplaats bij Tottenham. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht op het eigen White Hart Lane, waar de thuisclub al vroeg op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Craig Dawson. Drie keer het aluminium én slechte afronding zorgden er echter voor dat West Brom de druk kon opvoeren in de tweede helft. Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de gelijkmaker van diezelfde Dawson.

Tottenham slaagde er vervolgens niet meer in te scoren, waardoor het gat met Leicester City wordt verkleind met slechts één punt. Het verschil is nu zeven punten, met nog drie duels te gaan. Leicester kan daardoor aanstaande zondag op Old Trafford de eerste landstitel in de clubgeschiedenis pakken.

De hoop op de titel bloedt dus langzaam dood voor Tottenham. Bovendien lijkt het erop dat Dele Alli – zondagavond nog uitgeroepen tot talent van het jaar in de Premier League – de rest van het seizoen moet missen, nadat hij een West Brom-speler een stomp in de maag verkocht.