Preud'homme wordt gek van Izquierdo: Een garantie is hij nog niet

Preud'homme wordt gek van Izquierdo: "Een garantie is hij nog niet"

25-04-2016 12:40

Hij was afgelopen zaterdag omnipresent voor Club Brugge. José Izquierdo was tegen Zulte Waregem één van de grote uitblinkers in de 5-0 overwinning. Lior Refaelov is de leider, maar Izquierdo wordt mogelijk de man die Club Brugge naar de titel schiet.

Het probleem bij José is dat voor hem een Play-Off 1-wedstrijd tegen Anderlecht of een voorbereidingswedstrijd in Knokke geen verschil maakt", aldus Michel Preud'homme in Het Laatste Nieuws. "Probeer hem maar eens uit te leggen dat het nú moet gaan gebeuren. 'Oké, coach', en dan schudt hij van het lachen", klinkt het.

Afgelopen zaterdag was Izquierdo nochtans schitterend. Hij was één van de uitblinkers. Kan hij dat niveau aanhouden? "Ik weet het niet", zegt Preud'homme. "Een Europese speler die zó een wedstrijd speelt, kan ik misschien zó gek maken dat hij ook in de volgende vijf wedstrijden alles kapot speelt", bedenkt Preud'homme. "Maar Zuid-Amerikanen laten zich niet gek maken."

"Niet Felipe Gedoz, en niet Izquierdo. José heeft mentaal al enorme stappen gezet, maar een garantie is hij nog niet. Plots kan hij 'verdwijnen' - zijn mannetje laten lopen, slordigheden in de passing, geen concentratie bij het schot op doel. Hij blijft voor een stuk onberekenbaar. Weet je wié er gek van wordt? Ik", lacht Preud'homme.