Club Brugge is back in business na vlotte zege tegen zwak Zulte Waregem

23-04-2016 19:47
1

Na de dompers tegen Anderlecht (1-0) en KRC Genk (4-2) heeft Club Brugge zijn titelambities weer kracht bijgezet. Tegen een mak Zulte Waregem won het zaterdag zonder problemen. Blauw-Zwart haalde met 5-0 uit.

Tegen Zulte Waregem kon Michel Preud’homme weer een beroep doen op Björn Engels en Lior Refaelov. Twee serieuze slokken op een borrel. Vanaf het eerste fluitsignaal trok Club Brugge ten aanval. Meteen leek het ook recht te hebben op een strafschop na een handsbal van Formose Mendy, maar scheidsrechter Frederik Geldhof had geen zin in een vroege strafschop.

Club Brugge liet zich niet van de wijs brengen en kwam toch vroeg op voorsprong. Hans Vanaken nam Kenny Steppe in de korte hoek te grazen. Zulte Waregem kon daarna nooit meer een vuist maken en liet zich makkelijk naar de slachtbank leiden. Toch was het wachten tot vijf minuten voor de rust op de dubbele voorsprong van de thuisploeg. José Izquierdo was de gevierde man.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Club Brugge drukte door en Zulte Waregem zag af. Abdoulay Diaby maakte er via een strafschop 3-0 van. Even daarvoor had hij nog een strafschop gemist. De forfaitscore kwam uiteindelijk door Jelle Vossen op het bord. De invaller scoorde twee keer.

Door de zege loopt Club Brugge drie punten uit op Anderlecht en zes op AA Gent. De nummers twee en drie komen dit weekend nog in actie. Paars-wit speelt uit bij KV Oostende. De Buffalo's trekken naar Racing Genk. Op de volgende speeldag staat Club Brugge - AA Gent op het programma.