Knappe comeback Newcastle in Liverpool; Hazard scoort eindelijk, dubbelslag Tadic

23-04-2016 17:55

Degradatiekandidaat Newcastle United heeft één punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen Liverpool: 2-2. Bij rust keek de nummer negentien van de Premier League nog tegen een 2-0 achterstand aan.

Namens The Reds waren Daniel Sturridge - na 70 seconden - en Adam Lallana trefzeker in de eerste helft. Newcastle leek rijp voor de slacht, maar in het tweede bedrijf knokte de equipe van manager Rafa Benitez zich knap terug. Papiss Cissé en Jack Colback scoorden, op aangeven van respectievelijk Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde moest opnieuw op de bank beginnen.

Met nog slechts drie competitieduels te gaan staat Newcastle nog altijd onder de streep. De achterstand op de veilige zeventiende plek is één punt. The Magpies spelen nog tegen Crystal Palace, Aston Villa en Tottenham Hotspur.

Bournemouth-Chelsea
Het Chelsea van trainer Guus Hiddink boekte een 1-4 zege bij Bournemouth. Pedro en Willian scoorden namens The Blues, maar vooral de treffers van Eden Hazard waren bijzonder. De Rode Duivel scoorde pas voor de eerste keer (!) dit seizoen in competitieverband. Hij scoorde de 0-2 en 1-4. De laatste Premier League-goal van onze landgenoot dateerde van liefst 356 dagen geleden. Cèsc Fabregas tekende overigens driemaal voor een assist.

Aston Villa-Southampton
Southampton-aanvaller Dusan Tadic was de grote man op bezoek bij Aston Villa. De voormalig speler van FC Twente en FC Groningen was tweemaal trefzeker en had zo een groot aandeel in de uiteindelijke 4-2 zege bij Villa, dat vorige week al degradeerde. Shane Long en Sadio Mané tekenden voor de andere Southampton-treffers.