Maes gelooft niet in titel: Derde plaats is maximum

Maes gelooft niet in titel: "Derde plaats is maximum"

Gepubliceerd: zaterdag 23 april 2016 om 17:31za 23-04-2016 om 17:31

Genk neemt het zondag op tegen landskampioen AA Gent. Terwijl de Buffalo's moeten winnen om aan te klampen in de titelstrijd, aast Genk op de derde plaats van de Gentenaars. Meer zit er volgens trainer Peter Maes niet in.

Hier en daar werd geopperd dat dit Genk nog een kandidaat is voor de titel, maar Maes houdt de boot af. "Neen, wij zijn géén titelkandidaat", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Twee teams hebben vijf punten voorsprong, dat is veel. Onze doelstelling blijft de derde plaats, dat is het hoogst haalbare en in dat opzicht is de wedstrijd van zondag heel belangrijk. Wie op het einde van de rit kampioen wordt, interesseert mij echt niet."

Genk wordt geroemd om zijn goede voetbal, waarmee het al indruk maakte in Play-Off 1. "Die superlatieven boeien mij niet", aldus Maes. "Ik denk niet dat wij het beste voetbal brengen, maar wel het meest attractieve. We scoren makkelijk en dat willen de mensen zien. Ik ben blij dat ons niveau stijgende is, maar er zijn nog te veel momenten in een wedstrijd dat we de controle verliezen", besluit hij. Genk telt momenteel twee punten minder dan AA Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is KRC Genk volgens jou een titelkandidaat?

Ja
72%
Nee
28%
(465 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws