Bayern München wint in Berlijn en heeft nog één zege nodig voor landstitel

23-04-2016 17:24

Bayern München is nog één zege verwijderd van het binnenhalen van de vierde landstitel op rij. De Bundesliga-koploper won zaterdagmiddag met 2-0 van Hertha BSC en hád al kampioen kunnen zijn , ware het niet dat Borussia Dortmund ook won. De nummer twee van de ranglijst klopte VfB Stuttgart met 0-3.

Om zich op deze zaterdag al tot kampioen te kronen, was het voor Der Rekordmeister nodig dat Dortmund zou verliezen van Stuttgart. Dat gebeurde niet, integendeel: BVB kende een vrij eenvoudige middag. Shinji Kagawa en Christian Pulisic scoorde in de eerste helft al namens de gasten, na de pauze voegde Henrikh Mkhitarian daar nog een derde treffer aan toe.

Bayern boekte een zakelijke overwinning in Berlijn. Hertha BSC is al weken hopeloos uit vorm en ook tegen het sterrenensemble van trainer Pep Guardiola was de thuisploeg kansloos. Arturo Vidal (48e minuut) en Douglas Costa (79) scoorden. Met nog drie competitieduels te gaan is het gat tussen Bayern en Dortmund zeven punten.

Alfred Finnbogason was belangrijk voor FC Augsburg tegen VfL Wolfsburg. De oud-spits van Lokeren scoorde één keer en leverde een assist: 0-2. Het was voor Finnbogason al de vijfde keer op rij dat hij trefzeker was in een duel van Augsburg - een clubrecord.