Manchester City speelt Stoke van de mat en stijgt over Arsenal naar plek drie

23-04-2016 15:37

Manchester City heeft zaterdagmiddag een 4-0 thuiszege geboekt op Stoke City. Door die overwinning heeft City de derde plaats in de Premier League weer afgesnoept van Arsenal, dat zondag nog in actie moet komen.

The Citizens hadden in het eigen Etihad Stadium een makkelijke middag tegen Stoke. Het duurde wel even voordat de formatie van manager Manuel Pellegrini op gang kwam. Na ruim een halfuur spelen was het raak: Fernando scoorde uit een corner. Op slag van rust verdubbelde Sergio Agüero de City-voorsprong. De Argentijnse superspits schoot raak vanaf de penaltystip.

Na de pauze pakte Kelechi Iheanacho de hoofdrol. De jonge Nigeriaan tekende in de 64e minuut voor de 3-0 en tien minuten later was het opnieuw Iheanacho die de eindstand bepaalde. City heeft nu 64 punten uit 35 duels. Arsenal staat op 63 punten; The Gunners gaan zondagmiddag op bezoek bij laagvlieger Sunderland.

Voor Stoke was het overigens de derde keer op rij dat er vier doelpunten werden geïncasseerd. Afgelopen maandag werd de middenmoter op eigen terrein door Tottenham Hotspur geklopt (4-0). Een week eerder kregen manager Mark Hughes en co. een afstraffing van Liverpool: 4-1. Kevin De Bruyne kreeg rust en bleef de hele wedstrijd op de bank.