Liverpool-verdediger Sakho op non-actief na mogelijke dopingovertreding

Liverpool-verdediger Sakho op non-actief na mogelijke dopingovertreding

23-04-2016 14:41

Mamadou Sakho heeft positief getest op het gebruik van doping. Zijn club Liverpool is daarvan op de hoogte gebracht door de UEFA. Hangende het onderzoek is de verdediger niet beschikbaar voor wedstrijden.

De 26-jarige Fransman zou gebruikt hebben gemaakt van een middel om vet te verbranden. De vetverbrander bevatte middelen die op de dopinglijst staan. Liverpool ziet zich daardoor genoodzaakt om Sakho voorlopig te schorsen, in afwachting van verder onderzoek. 

Volgens de berichten in Franse en Engelse media nam Sakho de verboden middelen zonder te weten het verboden was. De substantie was volgens de linkspoot 'puur voor persoonlijk en therapeutisch gebruik'. Ondanks dat doping in het voetbal weinig in het nieuws komt, is het niet de eerste keer dat er een speler betrapt wordt. Zo werden in 2001 Frank de Boer en Edgar Davids positief getest op het gebruik van Nandrolon.

Het gebruik van prestatieverhogende middelen is vooral bekend in sporten als atletiek, wielrennen en tennis. In het voetbal speelt doping vooralsnog geen enorme rol. Slechts weinig voetballers lopen dan ook tegen de lamp.