Buffel zat ei zo na bij Bayern München: Rummenigge had zich gemeld

Buffel zat ei zo na bij Bayern München: "Rummenigge had zich gemeld"

23-04-2016 13:01

Thomas Buffel (35) stond tussen 1999 en 2005 onder contract bij Feyenoord. De Belgische routinier, die anno 2016 voor RC Genk speelt, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode in De Kuip. 

"Ik zag laatst een wedstrijd van Feyenoord en maakte de bedenking dat ik daar wel mijn hele carrière had kunnen spelen. Ik ben iemand die zich hecht aan waar hij zich goed voelt en iets blijvends kan neerzetten", vertelt hij in een interview met Voetbal International. 

"Ik ben er weggegaan omdat het niet klikte met Ruud Gullit, maar eigenlijk wilde ik dat niet", vervolgt Buffel, die in 2005 door de Rotterdamse club verkocht werd aan Glasgow Rangers. Daar speelde hij uiteindelijk drie jaar. Via Cercle Brugge belandde hij in Genk. 

"Ik zag mijn toekomst gewoon bij Feyenoord, dat op dat moment in mijn ogen een topclub was in Europa. Misschien zijn er ook dingen verzwegen toen en is er van alles achter mijn rug afgehouden. Mijn vader heeft me wel eens gezegd dat Karl-Heinz Rummenigge zich namens Bayern München had gemeld. Je weet er als speler niet altijd het fijne van", besluit de aanvallende middenvelder.