Krijgt Brugse huurling Castillo opnieuw een uitleenbeurt?

Krijgt Brugse huurling Castillo opnieuw een uitleenbeurt?

23-04-2016 12:28

In Europa wilde het maar niet lukken voor Nicolas Castillo, maar in zijn thuisland Chili gaat het wel van een leien dakje. De spits van Club Brugge weet eindelijk weer waar de goal staat, en zijn ploeg Catolica wil een deal sluiten.

Volgens de Chileense nieuwsbron Chile.as wil Catolica hem in de zomer opnieuw 6 maanden huren. Een bron binnen de club geeft aan dat alle partijen daar beter van kunnen worden. "Het idee dat Nicolas zich verder kan ontwikkelen bij onze club, dat zou goed zijn voor hem én voor onze club."

De vraag is natuurlijk of dat ook zo goed is voor Club Brugge. Door zijn moeilijke relatie met coach Michel Preud'homme is terugkomen moeilijk voor Castillo, tenzij de coach natuurlijk vertrekt. De meest logische optie voor Club is echter om hem nu te verkopen. In een nieuwe uitleenbeurt zou zijn waarde namelijk kunnen dalen. Die waarde wordt door dezelfde bron momenteel geschat op 3,5 miljoen euro. Dat is zelfs meer dan Club Brugge ervoor heeft betaald, in 2013 legde het 'maar' 3 miljoen euro op tafel.