Schokeffect van Ferrera leidt tot een klinkende overwinning van Standard

22-04-2016 22:23

Standard heeft vrijdag wraak genomen op Moeskroen-Péruwelz. De Rouches wisten de pijnlijke nederlaag van de vorige speeldag uit met een klinkende 4-1-overwinning tegen Les Hurlus.

Standard ging afgelopen zondag nog met 2-0 onderuit op Le Canonnier. Yannick Ferrera voerde vrijdag zes wissels door in zijn basisopstelling en dat resulteerde in een vlotte overwinning. Toch leek het aanvankelijk niet van een leien dakje te gaan lopen. Filip Markovic bracht de bezoekers immers na zes minuten al op voorsprong.

Op het halfuur bracht Farouq Miya de thuisploeg langszij. Nadien hadden de Rouches geen kind meer aan Moeskroen-Péruwelz. Vroeg in de tweede helft zette Giannis Maniatis Standard op voorsprong. Boschilia en Benjamin Tetteh zorgden nadien nog voor de ruime zege. Standard pakt dankzij de overwinning 7 op 12 en wipt opnieuw naar de leiding in Play-Off 2A. Kortrijk kan morgen alleen leider worden, indien het wint tegen Waasland-Beveren.