Ndidi doet Maes aan Ivoriaanse lichting van Beveren denken: Er zit nog rek op

Ndidi doet Maes aan Ivoriaanse lichting van Beveren denken: "Er zit nog rek op"

Gepubliceerd: vrijdag 22 april 2016 om 18:42vr 22-04-2016 om 18:42

Racing Genk is aan een geweldige periode bezig. De Limburgers wonnen hun laatste acht thuiswedstrijden en hebben dankzij een 9 op 12 in Play-Off 1 nog steeds zicht op de top-3. In tegenstelling tot het begin van dit seizoen, weet Genk nu makkelijk de netten te vinden. Het aanvallende compartiment wordt terecht bewierookt, maar misschien is de belangrijkste schakel wel manusje-van-alles Wilfred Ndidi.

Na een lange donkere periode, straalt er opnieuw een volle de zon boven de Cristal Arena. In de schaduw van de terril vertonen zich stilaan de automatismen in het Genkse aanvallend geweld. Leon Bailey, Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovski en Thomas Buffel vinden elkaar ondertussen blindelings. Vooraan hebben de Limburgers met Nikos Karelis en Mbwana Samatta eindelijk spitsen die het doel weten staan en achteraan houdt het ijzersterke duo Dewaest-Kabasele de deur op slot. De belangrijkste rol is misschien wel weggelegd voor de controlerende schakel op het middenveld: Wilfred Ndidi.

Zijn ontdekker en zijn tester zijn het eens: "Het is iemand met uitzonderlijke talenten", klinkt het bij Roland Janssen en Domenico Olivieri. Trainer Peter Maes is dezelfde mening toegedaan. "Het was duidelijk dat hij heel hard had gewerkt in het tussenseizoen", zegt Maes in Het Laatste Nieuws. "Op de fysieke testen deed niemand beter. Ndidi heeft een grote actieradius, hij bestrijkt veel ruimte, maar hij loopt niet om te lopen. Hij kan een wedstrijd lezen en dat is straf voor iemand die nog maar 19 is."

Volgens Maes heeft Ndidi alles om het te maken in het Europese voetbal. "Kijk eens wat een ontwikkeling iemand als Yaya Touré heeft doorgemaakt en waar dat hem gebracht heeft. Het volume van Ndidi gaat nóg toenemen als hij volledig is ontwikkeld, die jongen kan Europese top worden", stelt hij. Ook Dimitri De Condé gelooft in zijn poulain. "Hij zit in dat groepje van extreem getalenteerde jongens die als ze hier vertrekken meteen een basisplaats moeten kunnen afdwingen in een grotere competitie. Daarvoor moet je volgens mij toch minstens 50 à 60 matchen op niveau hebben gespeeld", zegt de sportief directeur. "Ndidi is te goed om ergens een versterking in de breedte te zijn. Daarom is het voor hem het beste om nog een seizoen te blijven en hij is nuchter genoeg om dat te beseffen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is KRC Genk volgens jou een titelkandidaat?

Ja
72%
Nee
28%
(253 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws